2. Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarı
Akdeniz İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile 26-28 Eylül 2024 tarihleri arasında Venezuela'nın Karakas şehrinde “2. Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarı”nın düzenlenmesi planlanmaktadır.
Anılan fuara katılım bedeli 650 $ / m2 olarak belirlenmiş olup fuara katılmak isteyen firmaların online başvuru formunu doldurmaları ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Mersin Şubesi TR40 0001 5001 5804 8000 9271 41 no'lu ABD Doları hesabına katılım bedelinin katılım bedelinin %50'sinin 5 Mayıs 2024 tarihine kadar yatırılması gerekmektedir.
Online Başvuru Formu: Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarı Başvuru Formu
Katılım Bedeli: Tahmini olarak 650 $/m2 (nakliye hariç)
Katılım bedeline;
• Yer kirası,
• Özel stant konstrüksiyonu,
• Stant genel ve günlük temizlik hizmeti,
• Reklam, tanıtım hizmetleri
• M2 baz alınarak ücretsiz fuar giriş kartı
• Elektrik ve internet bağlantısı,
• Genel Sekreterliğimizce hazırlanan firma broşüründe yer alma
• Stantlara ikram (çay-kahve-kurabiye- çerez) hizmetleri dahildir.
Firmaların nakliye istemeleri durumunda Online Fuar Başvuru formunda bu taleplerini belirtmeleri gerekmektedir. Nakliye talep eden çok sayıda firma olması durumunda fiyat araştırması yapılarak “nakliye bedeli” ayrıca belirlenerek katılım bedeline eklenecektir.
Fuarın, “5973 sayılı Karar” çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda katılımcı firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına belirlenen birim fiyat üzerinden 418.681 Türk Lirası'na kadar desteklenecektir.
Ek: Ödeme Bilgileri ve Katılım Şartları
Banka Hesap Bilgileri
Alıcı Adı | Akdeniz İhracatçı Birlikleri |
Banka ve Şube Adı | Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Mersin Şubesi (Şube Kodu: 052) |
IBAN (USD) | TR40 0001 5001 5804 8000 9271 41 |
İlgili kişiler | Aydan Hançer Bülbül, Sultan Bayrak (1201; 1200) |
fuarlar@akib.org.tr |
KATILIM ŞARTLARI
1) Firmaların stant yerleşimleri Akdeniz İhracatçı Birliklerince yapılacaktır. Birlik stant m2 talebinde değişiklik yapmaya yetkilidir.
2) Birlik; fuar organizasyonlarını, başvuru sayısına, bütçe ve organizasyon imkanlarına göre iptal etme hakkına sahip olup böyle bir durumunda başvuran firmaların ödedikleri bedeller iade edilir.
3) Söz konusu fuarın, gerek fuar idaresi tarafından gerekse mücbir sebepler dolayısıyla iptal edilmesi /ertelenmesi gibi durumlarında fuar idaresi tarafından uygulanacak iptal ücreti / ödeme kesintileri gibi maddi bedeller katılımcıya yansıtılacak olup Meclisimiz ve Birliğin herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır.
4) KATILIM PAYI ÜCRETİNE DAHİL OLAN HİZMETLER: Stant alanının kiralanması, stant inşaat ve dekorasyonu, internet bağlantısı, stant genel ve günlük temizlik hizmeti, fuar basılı ve online kataloğunda yer alma, belirli sayıda ücretsiz fuar giriş kartı, ikram (çay-kahve-kurabiye-çerez) hizmetleri, katılım bedeli “nakliyeli” olarak belirtilmiş ise nakliye bedeli belirtilen şekilde dahil edilir.
5) ÖDEME ŞEKLİ: Başvurunun geçerli olabilmesi için toplam katılım bedelinin %50'sinin başvuru aşamasında ödenmesi ve buna ilişkin dekontun fuarlar@akib.org.tr iletilmesi gerekmektedir. Yapılacak ödemelerin katılımcı firmanın banka hesabından Birliğin banka hesabına bankacılık kanalıyla yapılması gerekir. Elden yapılan ödemeler, şahıslara ait banka hesaplarından yapılan ödemeler kabul edilmemektedir. Katılım tutarının firmanıza ait banka hesabından EFT veya havale ile yapılması gerekmektedir.
6) FUAR DESTEĞİ: Katılımcı firmaların destekten yararlanabilmesi için 5973 sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar ve Uygulama Usul ve Esasları'nda belirtilen şartlara uymak ve istenen belgeleri sunmak zorundadır. Katılımcı firmaların 5973 sayılı Karar'ın maddelerini bilmeleri kendi sorumluluğundadır. Bu tebliğe www.ticaret.gov.tr web sayfasından ulaşabilirsiniz.
Destek evrakları DYS sistemi üzerinden Birliğe gönderilmelidir. Bunun için DYS sisteminde firmanız kayıtlı olmalıdır. Fuar katılımına ilişkin Devlet Desteği karşılığı tutar fuar sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından doğrudan firmanın banka hesabına yatırılacaktır. Fuar Desteğine ilişkin Birliğin web sayfasından bilgi alınabilir.
Fuarın milli katılımının Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda katılımcı firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına TL olarak belirlenecek birim fiyattan desteklenir. Söz konusu fuar Prestijli fuar olması durumunda Prestijli Fuar Desteği Hakkında: Katılımcının yılda iki defaya mahsus olmak üzere; Bakanlıkça (İhracat Genel Müdürlüğü) belirlenerek ilan edilen ve yurt dışında düzenlenen ektörel nitelikteki uluslararası prestijli fuarlara yurt dışı fuar organizasyonu kapsamında katılması durumunda Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına belirlenecek TL birim fiyattan desteklenir. Katılımcının prestijli fuar desteğinden yararlanabilmesi için, fuar sonrası destek başvurusunu yaparken DYS sistemi üzerinde Prestijli Fuar seçeneğini seçmesi gerekir. Tüm Fuar Destekleri her yıl için Ticaret Bakanlığı sayfasında açıklanan “Fuar Destek Üst Limitleri” aşmayacak şekilde desteklenir.
Destekten yararlanılabilmesi için stantta sergilenen ve/veya tanıtımı yapılan ürünlerin yurtiçinde üretildiğine dair, katılımcı firmaya veya pazarlama sözleşmesi yapılan firmaya ait kapasite raporu ibraz edilmesi gerekmekte olup, kapasite raporunda yer alan üretim konusuna dâhil olmayan ürün ve/veya ithal ürün sergileyen ve/veya tanıtım yapan firmalar destekten yararlanamamaktadır.
5973 sayılı Fuar Desteklerine İlişkin Genelge Madde 45 (1) te Yurt dışı veya yurt içi fuar katılımcısının veya organizatörünün/işbirliği kuruluşunun Türk malı itibarına zarar verdiğinin, kalitesiz ürünler sergilediğinin, fuar süresince gösterdiği tanıtıma yönelik yaklaşımının Türkiye'nin itibarını zedelediğinin, fuara ilişkin basılı veya çevrimiçi kaynaklarda yabancı şirket/kuruluş olarak gösterildiğinin, yabancı ürün veya marka sergilediğinin tespiti halinde katılımcı/organizatör/işbirliği kuruluşu destekten faydalandırılmaz.
Şahıs firmaları fuar desteğinden yararlanamamaktadır.
Özel üretim (private label), fason üretim gerçekleştiren şirketler, yurt dışı fuar organizasyonlarına iştirakleri ile sektörel nitelikteki uluslararası fuar katılımlarında; yerli ve yabancı şirketler veya zincir mağazaların unvan, marka ve logolarını, söz konusu şirketler veya zincir mağazalar için üretim yaptıklarını tevsik etmek kaydıyla (sözleşme,fatura vb talep edilir), kendi ticaret unvanları veya tescilli markaları (marka tescil belgesi sunulmalıdır) ile beraber stand alanlarında kullanabilirler. Ancak, bu tür sergileme tarzı katılımcının geri planda kalarak diğer markaların ön plana çıkması anlamı taşımadan sadece üretim kapasitesi ve kalitesi açısından destekleyici unsur olarak kullanılabilir. Fuar desteği alabilmeniz için Stant alanında kullanacağınız markaların “firmanız adına marka tescil belgesi” nin olması zorunludur.
7) Belirtilen online linkte yer alan başvuru formunun ilgili firma tarafından doldurulması ile işbu fuar duyurusundaki şartların firmalar tarafından peşin olarak, gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt edildiği kabul olunur.